Tools4ever opgenomen in nieuwste Gartner rapport

Tools4ever opgenomen in nieuwste Gartner rapport

Bevinding: ROI van wachtwoordbeheer in harde cijfers uit te drukken

Tools4ever is opgenomen in het nieuwste rapport van Gartner*. In dit rapport geeft Gartner zijn bevindingen en aanbevelingen voor de Password Management markt. Gartner plaatst Tools4ever met haar oplossingen Self Service Reset Password Management (SSRPM) en Password Synchronization Manager (PSM) bij de cross-platform spelers. Volgens Gartner wordt de functionaliteit die wachtwoordbeheer omvat steeds meer een onderdeel van Identity Governance en Administration oplossingen. Ook Tools4ever biedt naast haar oplossingen voor wachtwoordbeheer een intelligente IGA-omgeving.

Wachtwoorden blijven het meest gebruikte authenticatiemechanisme dat vandaag de dag in organisaties wordt toegepast. Gartner schat dat 40% van alle helpdesk calls wachtwoord gerelateerd zijn. Password Management Tools kunnen het aantal wachtwoord reset calls met 70% verminderen. Daarnaast geeft Gartner in het rapport aan dat Password Management Tools eenvoudig te implementeren zijn en zeer snel een positief ROI opleveren dat eenvoudig in harde cijfers is uit te drukken.

De combinatie van self service password reset en wachtwoordsynchronisatie is ijzersterk. Het zorgt ervoor dat gebruikers zelf hun Windows wachtwoord kunnen resetten wanneer zij dat zijn vergeten. Wanneer dat gecombineerd wordt met wachtwoordsynchronisatie, dan hoeven eindgebruikers ook niet langer de vele verschillende wachtwoorden voor de diverse doelsystemen te onthouden. Er kan dan gebruik worden gemaakt van één zeer complex en sterk wachtwoord.

Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever B.V. zegt: “Dat wij opgenomen zijn als één van de leveranciers in dit rapport zegt mij dat we op de goede weg zijn en dat Tools4ever steeds meer bekendheid krijgt. Onze oplossingen voor wachtwoordbeheer omvatten naast SSRPM en PSM ook een oplossing om wachtwoordcomplexiteitsregels uit te breiden, genaamd Password Complexity Manager (PCM), en deze oplossingen worden al ruim 10 jaar ingezet bij zowel kleine ondernemingen als multinationals. Zij zullen beamen dat met een relatief kleine investering voor wachtwoordbeheer oplossingen zeer snel resultaat is te behalen.”

Het rapport van Gartner is hier aan te schaffen: Gartner Market Guide Password Management Tools

*Iverson, Brain en Neil Wynne, Market Guide for Password Management Tools, 6 Juni 2014

< terug naar overzicht