}

Koppeling met Corsa

Koppeling met Corsa

Corsa biedt de mogelijkheid dat medewerkers op verschillende manieren toegang hebben tot de juiste informatie. Welke informatie (documenten) een medewerker mag zien/wijzigen is afhankelijk van de rol die de medewerker heeft binnen de organisatie. Een medewerker van Personeelszaken zal toegang hebben tot beoordelingsgegevens, terwijl deze informatie absoluut niet toegankelijk mag zijn voor de rest van de organisatie m.u.v. de betrokken manager en medewerker.

IAM heeft een volledige koppeling met Corsa. Middels de koppeling is het mogelijk om volledig automatisch de inloggegevens (username/wachtwoord) aan te maken en te beheren. Zodra een medewerker in dienst komt, wordt automatisch een account binnen Corsa aangemaakt waarbij alle attributen (naam, locatie, telefoonnummer, etc.) door IAM ingevuld worden. Wanneer een medewerker de organisatie verlaat, wordt een account binnen Corsa volgens opgestelde regels ontmanteld (disable, verplaatsen, etc.).

Naast het beheer van het user account reguleert de koppeling met IAM ook de juiste rechten van de medewerker binnen Corsa. Dit wordt bepaald op basis van de functie/afdeling waarop de medewerker werkzaam is. IAM biedt allerlei mogelijkheden indien deze informatie niet volledig beschikbaar is (verrijking door een medewerker van de helpdesk, manager of de medewerker zelf).

Samenvatting koppeling Corsa

Beheer van rechten

Vaststellen welke user wat mag zien in welke document, wat hij/zij daarin mag doen (lezen en/of schrijven) en de diverse teams beheren. Deze rechten kunnen gebaseerd worden op de organisatie hiërarchie.

Aanmaken persoonskaarten

Wanneer een nieuwe medewerker in dienst komt, wordt automatisch een persoonskaart in Corsa aangemaakt en visa versa.