Blog

Lees hier de laatste IGA-ontwikkelingen

3 tips voor veilige wachtwoorden binnen uw organisatie

In uw organisatie is Identity en Access Management goed op orde. User beheer is goed geregeld en daarnaast is single sign-on (SSO) ingericht voor alle medewerkers. Maar is er ook rekening gehouden met het type wachtwoord dat medewerkers gebruiken? SSO is immers alleen veilig als er gebruikt wordt gemaakt van een complex wachtwoord. Vaak kunnen medewerkers echter ook een eenvoudig wachtwoord kiezen, zoals appelsap of welkom01. Deze wachtwoorden zijn makkelijk te achterhalen en dan is er direct toegang tot het hele netwerk.

Lees meer

Categorie

Authentication Management

authentication management , single sign on , sso , two factor authentication , wachtwoordbeleid

RFID-chip onder de huid als authenticatiemiddel?

Hoe ver wilt u gaan voor informatiebeveiliging? Bent u bereid om een implantaat te zetten om uzelf te kunnen authentiseren voor fysieke toegang tot een gebouw of logische toegang tot bedrijfsinformatie? Nu we net gewend raken aan het swipen van een smartcard om toegang te krijgen tot een bedrijfspand of het netwerk (Authenticatie Management), komt een high-tech Zweeds kantoorpand met een chip onder de huid.

Lees meer

Identity fraude met cloud applicaties

Steeds meer applicaties worden in de cloud aangeboden. De IT afdeling heeft vaak geen controle op het wachtwoordbeleid van deze applicaties en de wachtwoorden voldoen daarmee vaak niet aan de gewenste wachtwoordcomplexiteit. Het wordt hierdoor makkelijker om Identity fraude te plegen. Bij bedrijven met 300 – 5000 medewerkers is het vrij eenvoudig om de helpdesk te bellen voor een wachtwoord reset, ook onder naam van een collega of medestudent. De helpdeskmedewerker controleert vaak niet de identiteit van de beller. Daarnaast worden bij de meeste self-service wachtwoord reset tools vragen gesteld die eenvoudig te achterhalen zijn, zoals “Wat is de kleur van uw auto?” en “Hoe heet uw hond?”

Lees meer

Categorie

Authentication Management

2FA , Active Directory , fraude , sso , sterke authenticatie , two factor authentication , sso