PIMS@all – Active Directory – TYPO3 koppeling

[email protected] – Active Directory – TYPO3 koppeling

Door: Arnout van der Vorst

In de gemeentemarkt zien we vaak het gebruik van [email protected] van Centric of Beaufort van RAET. Bij [email protected] worden de medewerkers opgevoerd met een registratienummer en een loopbaan met daaraan gekoppeld rubrieken en een afdelingshierarchie bestaande uit cluster en afdeling. Deze informatie kun je gebruiken in een synchronisatie bijvoorbeeld naar Active Directory. Het is gebruikelijk om de naamgeving inclusief voorkeuze uit te lezen en vervolgens de functieomschrijving + afdelingshierarchie, en deze als velden in doelsystemen zoals Active Directory op te nemen.

We zien echter ook dat gemeenten een smoelenboek applicatie aanleggen in een Web CMS, zoals bijvoorbeeld typo3. Met UMRA kun je een koppeling aanleggen van [email protected] naar Active Directory, maar ook een koppeling tussen [email protected] en typo3. Je maakt dan in feite 2 koppelingen met elk hun eigen filter. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om dubbele functies wel in Active Directory op te nemen, maar je wilt 1 enkele record van een persoon in  het smoelenboek. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je de vrijwillige brandweer niet in Active Directory wilt hebben, maar wel in het smoelenboek.

De bovenstaande koppeling is in ongeveer 3 dagen te realiseren, afhankelijk van of de systemen reeds gematched zijn. Dat wil zeggen dat bron en doel met elkaar overeenkomen op een unieke sleutel, bijvoorbeeld het registratienummer uit [email protected] dat dan ook in typo3 en Active Directory staan.

Geschreven door:
Arnout van der Vorst

Arnout van der Vorst is Identity Management Architect bij Tools4ever en al ruim 10 jaar in dienst. Arnout legt zich als Architect toe op het bedenken en ontwikkelen van nieuwe features, oplossingen en diensten van Tools4ever die aansluiten op de vraag uit de markt. Arnout studeerde Hogere Informatica aan de Hogeschool van Utrecht.

Anderen bekeken ook

De vooroordelen van Single Sign On

De vooroordelen van Single Sign On

29 november 2011

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

15 maart 2011

SAP koppeling met Active Directory

SAP koppeling met Active Directory

06 september 2012

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

14 oktober 2010

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

04 september 2012