Afas koppeling met Lotus Notes adresboek

Afas koppeling met Lotus Notes adresboek

Door: Arnout van der Vorst

Met UMRA doen we veel met koppelingen vanuit HRM-systemen naar de Active Directory om zo het user account beheer te automatiseren. UMRA is in staat om met 1 van de 130+ connectors gegevens te verzamelen die belangrijk zijn voor het aanmaken, muteren en uitschakelen van user accounts. We kunnen bijvoorbeeld uit een HRM systeem lezen welke gebruikers nieuw in dienst zijn of nog gaan komen, wijzigingen in functies, overplaatsingen naar andere afdelingen en alle andere gegevens die aan een dienstverband zijn gekoppeld.

UMRA kan naast het user account beheer op Active Directory echter ook uitstekend worden toegepast op het bijwerken van het Lotus Notes adresboek. We komen regelmatig in aanraking met klanten die een Lotus Notes adresboek hebben met daarin verouderde gegevens over de medewerkers. Telefoonnummers die niet meer kloppen, handmatig ingevulde functies of afdelingen, en ook spelfouten in de namen.
Via UMRA kunnen we eenvoudig en binnen 1 a 2 dagen het Lotus Notes adresboek koppelen aan HRM systemen zoals AFAS Profit of RAET Beaufort. Deze systemen bevatten altijd de meest up-to-date gegevens voor medewerkers, welke UMRA razendsnel kan synchroniseren naar het Lotus Notes adresboek. Aan de kant van Lotus Notes hoeft hiervoor niks te veranderen, UMRA kan zelf intelligent bepalen welke gegevens gemuteerd zijn, en dan alleen die specifieke gegevens bijwerken. Voor de IT organisatie kan UMRA gedetailleerde rapportage opleveren van welke gegevens op welke personen op welk tijdstip zijn gewijzigd. Ook kun je met UMRA instellen dat bepaalde gegevens niet 1:1 moeten worden overgezet naar Lotus Notes, maar bijvoorbeeld via een speciaal formaat. Lotus Notes vereist bijvoorbeeld dat je een rename actie doet op een person-document om de object-naam te wijzigen, of dat je een bepaalde waarde moet toevoegen aan een document-item. UMRA heeft volledige ondersteuning voor Lotus Notes, dus ook voor dit soort complexe operaties.
Arnout van der Vorst

Geschreven door:
Arnout van der Vorst

Maak kennis met Arnout van der Vorst, de inspirerende Identity Management Architect bij Tools4ever sinds het jaar 2000. Na zijn studie Hogere Informatica aan de Hogeschool van Utrecht is hij begonnen als Supportmedewerker bij Tools4ever. Daarna heeft Arnout zich opgewerkt tot een sleutelfiguur in het bedrijf.  Zijn bijdragen strekken zich uit van klantondersteuning tot strategische pre-sales activiteiten, en hij deelt zijn kennis via webinars en artikelen.

Anderen bekeken ook

SAP koppeling met Active Directory

SAP koppeling met Active Directory

06 september 2012

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

04 september 2012

De vooroordelen van Single Sign On

De vooroordelen van Single Sign On

29 november 2011

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

15 maart 2011

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

14 oktober 2010