}

Microsoft .NET web developer/architect gezocht!

Bij Tools4ever zijn we hard bezig met het ontwikkelen van nieuwe technieken voor Identity & Access Management. Op dit moment zoek ik versterking in de vorm van een Microsoft .NET Developer / Architect die zelfstandig in staat is om een Web 2.0 applicatie te ontwikkelen en te onderhouden. Heb je affiniteit met Microsoft netwerken, Active Directory, Identity & Access Management en beschik je over goede communicatieve vaardigheden, neem dan contact op.

Ervaring:
 • Aantal jaren ervaring met ASP.NET
 • Veel ervaring in .NET framework 1.1 t/m 3.5
 • Goede kennis van AJAX technieken voor Web 2.0 applicaties
 • Goede kennis van SQL Server en het schrijven van queries
 • Goede kennis van JavaScript
 • Microsoft gecertificeerd (MCTS/MCITP)
 • Kennis van COM, COM+ en ActiveX zijn een pre
 • Kennis van de extJS library is een pre
Tools4ever biedt:
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in het ontwikkelen
 • Volop mogelijkheden om je creatief te ontwikkelen
 • Werken bij de marktleider op het gebied van Active Directory beheer en provisioning

SAP koppeling met Active Directory

Bij 1 van grootste ziekenhuizen van Nederland heb ik recentelijk een SAP koppeling naar Active Directory opgeleverd met behulp van UMRA van Tools4ever. Het scenario is dat SAP elke x minuten een feed aanleverde in CSV formaat met alle wijzigingen, die vervolgens in Active Directory verwerkt moeten worden. Met behulp van specifieke codes voor bepaalde mutaties (instroom, doorstroom, uitstroom) weet de UMRA engine welke business logica uitgevoerd moet worden.

Lees meer

Categorieën

General

active directory, sap, umra, user management

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

Cloud applicaties als Google Apps, Salesforce.com, GoToMeeting, Office 365, itslearning, AFAS Online en RAET Online worden steeds meer ingezet in het bedrijfsleven. Bij cloud applicaties is het lastiger om exact te weten wie toegang heeft tot welke applicaties en data. Leveranciers van cloud oplossingen geven helaas weinig prioriteit aan het ontwikkelen van beter beheer van user accounts en toegangsrechten in hun applicaties.

Lees meer

Categorieën

General

authenticatie, authentication, user provisioning

De vooroordelen van Single Sign On

Veel IT managers en Security Officers zijn terughoudend als het gaat om het implementeren van een Single Sign On (SSO) oplossing, hoewel de voordelen van SSO duidelijk zijn. Namelijk onder andere gebruikersgemak voor de eindgebruiker en minder wachtwoord reset calls naar de helpdesk. De terughoudendheid ten aanzien van SSO wordt in de hand gewerkt door een aantal vooroordelen over SSO.

Lees meer

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

Veel organisaties zijn bezig met RBAC in meer of mindere vorm; verkenning, project, implementatie, vulling of beheer. We zien dat dit gestuurd wordt door normen als NEN7510, waarin voornamelijk staat beschreven dat je moet kunnen aantonen waarom iemand een autorisatie nodig heeft en hoe deze tot stand is gekomen. Inmiddels weten we dat RBAC niet een heilige graal is, maar dat veel implementaties stuk lopen door de te grote scope en complexiteit.

Lees meer

Categorieën

General

rbac

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

We zien dat veel organisaties steeds bewuster bezig zijn met security, waarschijnlijk mede ingegeven door regelgeving zoals NEN7510 en ICT-audit trajecten. Naast het autorisatiebeheer binnen applicaties, waar we al verschillende oplossingen voor bieden zijn we ook actief op het authenticatie-vlak, namelijk met een Single Sign On (SSO) oplossing.

Lees meer

Categorieën

General

e-ssom, single sign on, passwords, productiviteit, sso, wachtwoorden