Identity and Access Management in de cloud

Controle hebben over wie toegang heeft tot welke applicaties en data wordt met de cloud nog complexer. Leveranciers van cloud oplossingen zijn volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe (business gerichte) functionaliteit en geven het ontwikkelen van beter beheer van user accounts en toegangsrechten vooralsnog een lagere prioriteit.

Wat biedt Tools4ever’s oplossing voor cloud IDM:

 • Synchronisatie van wachtwoorden:
  Indien het wachtwoord in de Active Directory wijzigt, wordt dit automatisch doorgezet (gesynchroniseerd) naar de cloud applicatie.
 • Cloud Provisioning / Auto provisioning van user accounts:
  Medewerkers in loondienst worden vanuit het HR-systeem gesynchroniseerd, evenals aangebrachte wijzigingen door de helpdesk, managers en zelfs eindgebruikers. User accounts worden volledig automatisch aangemaakt, bijgewerkt, dis/enabled, verwijderd, etcetera
 • Geïntegreerd toegangsbeheer:
  Toegang tot delen van de cloud applicatie wordt toegekend/verwijderd op basis van de rol die de eindgebruiker heeft binnen de organisatie (Role Based Access Control, RBAC).
 • Gecentraliseerd dashboard:
  Overzicht van de gebruikte cloud applicaties per gebruiker voor de controle op licentiekosten en voor logging en rapportage.
 • Single Sign On:
  SSO van alle cloud- en webapplicaties, waardoor gebruikers niet langer een veelvoud aan gebruikersnamen en wachtwoorden moeten onthouden.

Geschreven door:

Tjeerd Seinen

Tjeerd Seinen is Identity Management Expert & co-founder van Tools4ever. Hij beschikt over zowel een technische als commerciële achtergrond en is daardoor in staat om kansen in de markt om te zetten in functionaliteiten voor producten en consultancy diensten.
Terug