}

Inloggen met two-factor zonder smartphone met de YubiKey

De YubiKey en andere security keys worden al jaren ondersteund door Windows-, Mac-, Linux- en Android-platforms, maar tot voor kort nog niet via iOS. Sinds Apple iOS 13.3 heeft uitgebracht is er nu ook ondersteuning voor het gebruik van security keys in combinatie met Apples eigen webbrowser, Safari. Dit betekent dat de YubiKey nu ook te gebruiken is met de iPhone.

Een security key is een hardwarematige two-factor authenticatie (2FA) sleutel die zorgt voor eenvoudige en veilige toegang tot applicaties. Een goedkope 2FA-methode waarmee je nog veiliger inlogt en het biedt een alternatief voor de duurdere bekende 2FA producten zoals RSA en Safenet.

Two-factor zonder smartphone

Alleen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord is in veel gevallen niet voldoende, daarom wordt er extra verificatie (2FA) vereist. Een extra verificatie kan zijn een SMS-bericht, email of soft token: Google Authenticator, Microsoft Authenticator, etc. Voor het ontvangen van een verificatiecode is in veel gevallen een smartphone nodig. Echter, beschikt niet iedereen over een (zakelijke) smartphone. Daarnaast is het aanschaffen en beheer van zakelijke smartphones of 2FA product erg kostbaar.

Zonder smartphone is een goedkopere vorm van two-factor authenticatie (2FA) ook mogelijk. Bijvoorbeeld door het gebruik van een security key die gebaseerd is op de open industriestandaard FIDO2. Deze methode is zelfs veiliger dan het gebruik van een telefoon. Mobiele telefoonnummers kunnen gehackt worden en SMS-berichten onderschept. HelloID ondersteunt verschillende security keys, waaronder de YubiKey. De meeste security keys werken via USB, Bluetooth, NFC (contactloos) of een speciale kaartlezer. Al voor een paar tientjes wordt gezorgd voor een zeer veilige en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke toegang tot applicaties.

HelloID in combinatie met de YubiKey

Hoe werkt dit in de praktijk?

  • In deze product demo tonen we hoe kan worden ingelogd op iOS 13.3 in combinatie met YubiKey NFC - tap-and-go 2-Factor Authenticatie.
  • In deze product demo tonen we hoe kan worden ingelogd op iOS 13.3 in combinatie met YubiKey Lightning security key.

Voordelen YubiKey en andere security keys

  • Gebaseerd op de open industriestandaard FIDO2;
  • Goedkoop in aanschaf;
  • Géén smartphone meer nodig voor het ontvangen van de 2FA;
  • Snelle toegang tot alle applicaties;
  • Verhoogt effectiviteit, productiviteit en gebruikerservaring;
  • Betere en makkelijkere naleving van wet- en regelgeving;
  • Mogelijk om volledig wachtwoordloos in te loggen (dit is niet verplicht).

Meer weten?

HelloID klanten kunnen YubiKey of andere security keys toepassen in hun HelloID omgeving naast de al gebruikte authenticatiemethodes. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden om medewerkers die met zeer gevoelige informatie werken van een YubiKey te voorzien. Ook kan worden gestart met een trial om de gebruikersacceptatie te evalueren.

Wilt u meer informatie ontvangen en/of benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie zijn? Maak direct een afspraak of neem contact met ons op.

Eenvoudig inloggen voor jonge leerlingen met een QR-badge

Leren en technologie gaan goed samen. Steeds meer scholen gebruiken technologie dan ook als middel om het leren te verbeteren en kinderen voor te bereiden op de moderne samenleving. Als het thuis zo makkelijk gaat, dan ook op school toch? Er komen echter wat uitdagingen kijken bij technologie in het onderwijs zoals de kosten, administratie en het gebruiksgemak. Dit laatste is vooral een belangrijk aandachtspunt voor de jongere leerlingen of leerlingen met speciale behoeften.

Lees meer

Categorieën

Access management, Two factor authenticatie, Single Sign-On, QR-Badge, Onderwijs

Partnership Workspace 365 en Tools4ever

Met trots kondigen wij onze integratie met Workspace 365 aan. Cloud desktopdienstverlener Workspace 365 en Tools4ever bieden gezamenlijk een totaalpropositie: een geavanceerde intuïtieve desktop service met een geavanceerd Identity Management oplossing.

Lees meer

Categorieën

Access management, Two factor authenticatie, Single Sign-On, Self-Service, AVG

Eenvoudig en veilig inloggen met FIDO2 standaard

Met de implementatie van de FIDO2 standaard in onze HelloID software wordt het inlogproces nog makkelijker en veiliger gemaakt. FIDO2 is ontwikkeld als zelfstandige authenticatiemethode, een alternatief voor wachtwoorden waarmee bewezen kan worden wie je bent. Wat is FIDO2 precies en hoe werkt het?

Lees meer

Access Management, FIDO2, HelloID, Security keys, hardwaretoken, YubiKey, OTP Hardewaretoken, security, authentication

Vijf punten die elke leidinggevende moet weten over Identity & Access Management

Zonder een gecentraliseerde Identity & Access Management (IAM) oplossing in een organisatie wordt de authenticatie en autorisatie van technische platforms meestal beheerd door het IT-personeel. Gezien het risico op menselijke fouten, de werklast voor de helpdesk en onderhoud van een dergelijk model, is het veel efficiënter en veiliger om voor een gecentraliseerde IAM-oplossing te kiezen.

Lees meer

IAM, Access Management, Voordelen IAM, Automatisering, Beveiliging, Kostenbesparend, Bedrijfsflexibiliteit, Wet- en regelgeving, IAM in de Praktijk

5 redenen waarom zorgorganisaties een Identity & Access Management oplossing moeten overwegen

Informatiebeveiliging en privacy, iets waar iedere zorgorganisatie mee te maken heeft. Het realiseren, het beheren en het beheersbaar houden van authenticatie, autorisatie en toegang van verschillende gebruikers tot de diverse systemen, applicaties en informatie is vaak een grote uitdaging. Een Identity & Access Management (IAM) oplossing kan het verschil maken in de inspanningen van een organisatie om dat te bereiken.

Lees meer

Identity Access Management, NEN7510, AVG, BIO, patientgegevens, security, informatiebeveiliging, 2FA