ERAM

Stopt de rechtenvervuiling in uw filesysteem

Download de whitepaper

ERAM van Tools4ever is dé oplossing voor vervuilde filesystemen: ERAM maakt de toegang tot het filesysteem inzichtelijk, schoont vervuiling op en delegeert het beheer naar de organisatie.

Is uw filesysteem vervuild?

Helaas zijn vrijwel alle filesystemen vervuild. Het schoonhouden van filesystemen (opruimen van vervuiling en voorkomen van nieuwe vervuiling) is voor de ICT-afdeling een hoofdpijndossier. Er is beperkte tooling voor beschikbaar die bovendien erg kostbaar is. ERAM is de oplossing voor dit probleem.

Hoe schoon ik dit op?

Stap 1 is: bepaal welke gegevens niet meer gebruikt worden. Dit is circa 75 procent. Tweede actie is: vind de verantwoordelijke in de organisatie en geef aan welke 25 procent geschoond moet worden. Via een managementvriendelijke webinterface kan de eigenaar zelf de opschoning uitvoeren.

Hoe blijft het schoon?

Als u het beheer niet wijzigt, blijft de vervuiling optreden. Met ERAM kunt u het beheer naar de business delegeren. Wijzigingen worden door managers goedgekeurd en vervolgens door het ERAM-scenario in het filesysteem uitgevoerd. Altijd op dezelfde wijze, precies zoals u dat wilt.

Collection Functionaliteit

Welke folders worden nooit gebruikt en kunnen dus worden opgeruimd? Wie heeft er toegang tot een bepaalde folder? Vragen die een systeembeheerder zonder extra hulpmiddelen enorm veel tijd en moeite kosten. ERAM Collection is daarvoor dé oplossing.

Verzamelen van gegevens

Informatie over toegang tot het filesysteem is opgeslagen in verschillende delen van het netwerk: in het filesysteem zelf, de Active Directory in (geneste) groepen en in auditing informatie. De hoeveelheid informatie is verspreid en heeft vaak een gigantische omvang. ERAM verzamelt en slaat de informatie op in SQL-databaseformaat.

Van gegevens naar informatie

Om auditvragen te kunnen beantwoorden moeten de verzamelde gegevens gekoppeld en bewerkt worden tot zinvolle informatie. ERAM Collection correleert de verschillende gegevensbronnen. Dit is de basis om complexe toegangsvragenstukken te kunnen beantwoorden.

Bewaken van informatie

Gegevens in het filesysteem wijzigen continu. Door de collection periodiek uit te voeren is de informatie altijd up-to-date en is het

Rapportages en Analyse

De functies ERAM Rapportages en Analyse gebruiken de ERAM Collection-database om uitgebreide rapportages samen te stellen en analyses uit te voeren. Systeembeheerders kunnen hiermee onder andere het datamanagement verbeteren en optimaliseren.

Audit informatie

De beheerder kan bijvoorbeeld vervuiling opsporen en opschoonacties laten uitvoeren. Vanzelfsprekend kunnen er ook audits op het gebruik van gegevens worden uitgevoerd.

Handig combineren

Ook is het mogelijk om te zien welke medewerkers wel toegang hebben tot een folder maar deze toegang eigenlijk nooit gebruiken. Die toegang kan wellicht worden verwijderd.

Voorkom datalekken

ERAM zorgt steeds voor actuele informatie over het bestandsbeheer, die u kunt gebruiken bij het opschonen van uw datamanagement. Hiermee houdt u uw datamanagement beheersbaar en voorkomt u potentiële datalekken.

Data Management

Met de analyse van het datagebruik binnen de organisatie heeft u een goed startpunt voor het delegeren van het beheer van de IT-helpdesk naar de echte eigenaren in de organisatie.

Wie is de echte eigenaar?

Het filesysteem is grofweg opgedeeld in projecten, afdelingen en home folders. De indeling is bekend, maar wie zijn de feitelijke eigenaren? ERAM helpt deze te vinden door te analyseren welke medewerkers het meest actief zijn in de folder. Dit zijn meestal niet de eigenaren, maar wel diegene die de eigenaar kent.

..de manager in de organisatie

Een manager zal niet snel begrijpen hoe je de toegang tot een filesysteem beheert. ERAM biedt een zeer gebruikersvriendelijke interface, waarmee ieder type manager eenvoudig kan zien wie toegang heeft en die vervolgens ook kan aanpassen.

en dan verder professionaliseren

Nog een stap verder is om gegevens op te sporen die nooit meer gebruikt worden en deze op te schonen. Dit is vaak meer dan 75 procent! De laatste delegatiestap is Self Service, waarbij eindgebruikers zelf, via de manager, toegang krijgen tot een folder.

Leer meer over ERAM

Download White Paper

Past ERAM bij uw organisatie?

Laat ons contact met u opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Afspraak maken

Afspraak maken