Smartdocuments: batch import new accounts

Smartdocuments: batch import new accounts

Door: Arnout van der Vorst

SmartDocuments wordt bij een aantal klanten gebruikt als huisstijl-applicatie bovenop Microsoft Office Word. Deze applicatie draait bovenop een SQL database die eigen user accounts bijhoudt. Dat zorgt er weer voor dat je dus zelf het userbeheer van een dergelijke applicatie zou moeten bijhouden. Je kunt dit echter integreren in een UMRA omgeving en dit aan bijvoorbeeld je helpdesk delegeren via e-formulieren.

De SQL database van SmartDocuments heeft een tabel genaamd SDUsers, hierin wordt de status van de user accounts bijgehouden die SmartDocuments mogen gebruiken. Het probleem is echter dat een property van deze database gevuld moet worden via een zogenoemde XML PropertyBag, waarin de werkelijke properties van de user zijn opgenomen. Dit dient vooraf correct geformatteerd te worden voordat het in de database verwerkt kan worden. Met UMRA kun je gelukkig eenvoudig XML formatteren en deze PropertyBag voorbereiden voor een database insert.

De code om een nieuwe entry in de SDUsers tabel aan te maken via een SQL insert werkt als volgt:

INSERT INTO SDUsers
(ID,
IsAdmin,
Login,
Password,
ItemData)
VALUES
(replace(convert(varchar(255), newid()), ‘-‘, ”),
0,
‘%AD_username%’,
”,
‘%PropertyBag%’)

De %AD_username% is de sAMAccountName waarde uit Active Directory welke door UMRA wordt doorgegeven, en de %PropertyBag% is een door UMRA in XML formatteerde string.

Het opvragen van de status of iemand SmartDocuments kan gebruiken is natuurlijk simpel, via het volgende commando kun je opvragen of een username voorkomt in de SDUsers tabel:

SELECT ID
FROM SDUsers
WHERE Login = ‘%AD_username%’

Neem contact op met Tools4ever om meer te weten te komen over de integratie met SmartDocuments en hoe de XML database import specifiek voor jouw omgeving kan worden ingericht.

Arnout van der Vorst

Geschreven door:
Arnout van der Vorst

Maak kennis met Arnout van der Vorst, de inspirerende Identity Management Architect bij Tools4ever sinds het jaar 2000. Na zijn studie Hogere Informatica aan de Hogeschool van Utrecht is hij begonnen als Supportmedewerker bij Tools4ever. Daarna heeft Arnout zich opgewerkt tot een sleutelfiguur in het bedrijf.  Zijn bijdragen strekken zich uit van klantondersteuning tot strategische pre-sales activiteiten, en hij deelt zijn kennis via webinars en artikelen.

Anderen bekeken ook

SAP koppeling met Active Directory

SAP koppeling met Active Directory

06 september 2012

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

User- en toegangsbeheer in cloud applicaties: een uitdaging

04 september 2012

De vooroordelen van Single Sign On

De vooroordelen van Single Sign On

29 november 2011

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

RBAC: sleutelrol, beheer en evolutie

15 maart 2011

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

Single Sign On met terminal emulatie (VAX64, AS/400, Linux, SSH)

14 oktober 2010